Nieuws

Harmonie Vorden Nieuws

De Harmonie Vorden zoekt trombonisten. Wil je graag trombone bij ons spelen? Meld je dan aan!

trombonisten gezocht 20200607 1018711172

Dit jaar bestaat Volleybalvereniging DASH 60 jaar, hoe leuk is het om elkaar een cadeau te kunnen geven!
Harmonie Vorden Muziekvereniging heeft daarom Volleybalvereniging DASH een mooie trommel gegeven voor haar jubileum. Wij hopen dat jullie er veel plezier aan beleven!

dash 20200310 1403382017

Dinsdagavond 3 maart jl. heeft Harmonie Vorden haar jaarlijkse ledenvergadering gehouden in het Kulturhus te Vorden. Op zo’n avond wordt altijd even teruggekeken naar het voorgaande jaar, 2019 was een mooi muzikaal jaar. Maar natuurlijk wordt er ook vooruit gekeken en dat is zeker een mooi vooruitzicht! Niet te missen is het bevrijdingsconcert op 4 april 2020 in het kader van 75 jaar vrijheid en natuurlijk het defilé dat in Vorden plaatsvindt op 11 april 2020.

Tijdens de jaarvergadering werden zes leden door voorzitter Erwin Sportel gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap van KNMO en Harmonie Vorden. Allereerst de leden met een lidmaatschap van 40 jaar: Wout Dekkers, Joanne Lam en Debbie Hebbink.

Wout Dekkers is voormalig voorzitter van Harmonie Vorden en in 2018 benoemd tot erelid vanwege zijn inzet voor de fusie waaruit de Harmonie is voortgekomen. Daarnaast is Wout momenteel actief als secretaris van de Federatie van Bronckhorstermuziekverenigingen.

Joanne Lam is ooit begonnen als majorette maar heeft destijds de keuze gemaakt voor de klarinet. Joanne komt uit een muzikale familie, zij is al jaren het vertrouwde gezicht op de eerste rij als eerste klarinettist, naast het muziek maken heeft Joanne ook diverse bestuursfuncties bekleed.

Ook Debbie Hebbink komt uit een muzikale familie en begon eerst bij de drumband. Later is Debbie overgestapt naar trompet en dit speelt zij nog steeds. Debbie heeft naast het muziek maken ook diverse bestuursfuncties vervuld.

Wilma Oldenhave is door Erwin Sportel gehuldigd voor haar 50 jarig lidmaatschap. Al op jonge leeftijd was Wilma lid van de muziekvereniging, later heeft Wilma de overstap naar de muziekvereniging in Vorden gemaakt. Wilma heeft menig jeugdleden op de hoorn opgeleid en was een actief lid binnen de Harmonie.

Henk Reerink werd gehuldigd voor zijn 65 jarig lidmaatschap. Ooit begonnen op de hoorn en speelt dat nu nog steeds. Naast actief muzikant kennen wij Henk ook al actief verenigingslid bij allerlei activiteiten. Alleen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse staat de Harmonie even op nummer 2 want dan loopt Henk de Vierdaagse.

Henny Blaak werd gehuldigd voor zijn 75 jarig lidmaatschap. In die 75 jaar is diversiteit het kernwoord. Henny heeft op diverse instrumenten gespeeld en in diverse orkesten, dat zorgt voor een indrukwekkende loopbaan. Momenteel speelt Henny basklarinet bij de Harmonie. Voorzitter Erwin Sportel eindigde de huldiging met het bedanken van de muzikanten voor hun inzet en trouwe lidmaatschap.

Tenslotte was er dit jaar ook nog een wisseling in het bestuur. Marjolein Wiegman was aftredend en Miranda Beernink heeft haar plaats ingenomen, zij zal zich gaan richten op algemene zaken en de jeugd.

Zoals u leest is muziek voor zowel jong als oud! Mocht het bij u beginnen te kriebelen om ook een instrument te gaan spelen, neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn te vinden via de website en sociale media. Of wilt u gewoon eens komen kijken? Harmonie Vorden repeteert op donderdagavond in het Kulturhus te Vorden. Foto v.l.n.r.: Henny Blaak, Henk Reerink, Wilma Oldenhave, Erwin Sportel, Wout Dekkers, Joanne Lam en Debbie Hebbink.

img 9705 2 20200310 1941549855

Op zaterdag 4 april organiseren we een bevrijdingsconcert. Hier spelen we natuurlijk zelf, maar we hebben ook gasten: het Vordens Mannenkoor, gospelkoor Inspiration en het zangduo Wendy en Rita. Ook Gery Groot Zwaaftink zal een (flinke) rol vervullen deze avond.

Op deze avond wordt een fictief oorlogsverhaal vertelt over een Engelse piloot die wordt neergeschoten uit de lucht maar het overleeft en onderduikt op een boerderij. Voor de rest moet u maar komen. Het belooft een flink spektakel te worden. De toegang is gratis, Voor een artikel over dit concert zie hier een artikel uit Contact erover en andere publiciteit hieronder

Grote belangstelling

 

bevrijding 2 20200302 2061214889

Op 13 april hadden we een mooi Maestroconcert. Dick Buunk werd de Maestro van Vorden. Een verslag van het concert is hier te vinden

We hadden een mooi zomeravondconcert onder goede weersomstandigheden. Voor een heel kort verslag uit het Contact klik hier.

We hadden een zeer geslaagde bijeenkomst met alle Bronckhorster muziekverenigingen. Voor een verslag uit het Contact klik hier

Op zaterdag 2 juni is er het eerste Bronckhorster Muziekfestival. Er is deze zaterdagmiddag een doorlopend programma van de Bronckhorster muziekverenigingen bij Museum Smedekinck in Zelhem. Het festival begint om 13.30 en eindigt rond 18.30 met een groots gezamenlijk optreden. Tijdens deze afsluiting zal de nieuwe "Bronckhorster Mars" ten gehore worden gebracht door alle gemeentelijke en harmonie- en fanfare orkesten.

bmf bronckhorst 20180318 1508123100

Zaterdag 19 mei staat er een speciale dag  voor alle kinderen van de basisschool op het programma, met als titel “Op ontdekkingsreis met Toeters en Bellen”.
Een dag om kennis te maken met Harmonie Vorden en de instrumenten en jouw talent om een instrument te bespelen.
De dag bestaat uit verschillende workshops, gezellig samen eten en natuurlijk een afsluitend concert.
Het jeugdorkest heeft hierbij een belangrijke rol en is op zoek naar nieuw talent!
Nieuwsgierig? Meedoen! Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie hier voor een filmpje
cid 8252A4AB 1F7B 4FC9 BB00 4AC8FE0BB024

Het is alweer ruim vijf jaar geleden dat Harmonie Vorden ontstaan is uit een fusie van de twee Vordense harmonie orkesten. Destijds een spannende keuze, maar al snel bleek het zeer succesvol te zijn. En daarom wil Harmonie Vorden dit eerste lustrum uitbundig vieren.

PETER EN DE WOLF: EEN MUZIKAAL SPROOKJE IN EEN NIEUW JASJE!

De leerlingen van Harmonie Vorden hebben op zaterdagmiddag 3 februari een heel bijzonder verhaal
te vertellen. Ze brengen onder leiding van Harry ten Brinke een verrassende uitvoering van “Peter en
de Wolf”. Het verhaal van het jongetje Peter dat graag eens wat meer van de wereld wilde zien dan
alleen de muur die om het erf van zijn opa’s huis stond. Als het hek op een dag open staat, grijpt hij
zijn kans en gaat de wereld in…

Een verslag van ons najaarsconcert uit het Contact vind je hier

Harmonie Vorden organiseert zaterdag 4 november het najaarsconcert in de Dorpskerk van Vorden.
Wij doen dit samen met Colorful Music en Koor Venhorst.

Pop by Harmony

Afgelopen 8 april hadden we ons jaarlijkse voorjaarsconcert. Met het thema Pop by Harmony werden er veel popnummers ten gehore gebracht. Voor een verslag uit de lokale krant Contact klik hier.

Op 29 oktober hadden we ons jaarlijkse najaarsconcert. Voor een verslag uit de lokale krant klikt u hier

Harmonie Vorden organiseert zaterdag 29 oktober het najaarsconcert in de Dorpskerk van Vorden.
Vorig jaar is besloten dit concert te benutten om jonge musici in samenwerking met de harmonie een podium te bieden. Op 29 oktober is er een hoofdrol weggelegd voor Annelies Vrieswijk op saxofoon en Diederik Ornee op klarinet.

Op 9 april organiseerde Harmonie Vorden een groot concert in de sporthal. Het thema was muziek uit Cartoons/tekenfilms en medewerking was er van zangeres Cleo Vlogman en een aantal jongeren die op een komische wijze de presentatie deden.

De foto's hiervan zijn te vinden in het fotoalbum. Verder is er hier een verslag van het concert in de lokale krant het Contact. 

Cartoon Movie Music

Vorden, Op zaterdagavond 9 april organiseert Harmonie Vorden het jaarlijkse voorjaarsconcert met als titel “Cartoon Movie Music”. De keuze uit de vele tekenfilms en series met soms bijzondere en zeer herkenbare melodieën was voor orkest en slagwerkgroep een enorme snoeptrommel waaruit het lastig kiezen was. Vanuit de beschikbare muziek is voor het voorjaarsconcert een programma samengesteld dat jong en oud zal boeien. Een bonte verzameling, zoals dat hoort bij cartoons en tekenfilms van meestal zeer bekende melodieën zal deze avond voorbij komen.

Onze slaatjesactie dit jaar was zeer geslaagd. Alle 2500 slaatjes die wij gemaakt hebben, zijn verkocht. Dank aan alle inwoners voor het kopen en medewerkers voor het verkopen!