Afgelopen zaterdag gaf Harmonie Vorden haar voorjaarsconcert in het Kulturhus.

In januari stond het nieuwjaarsconcert in het teken van de lichte muziek, nu had de concertcommissie gekozen voor het thema filmmuziek.

In de voorbereidingen was niets aan het toeval overgelaten. De zaal was aangekleed met filmposters en er was zelfs een heuse popcorn-stand aanwezig! Voor het toneel was een extra podium gebouwd waarop de ruim 60 muzikanten van het orkest een plaatsje vonden, terwijl de slagwerkers het toneel ter beschikking hadden. Naast het toneel waren twee schermen geplaatst waarop, synchroon met de muziek, filmbeelden werden vertoond die betrekking hadden op de gespeelde nummers.

voorjaarsconcert harmonie vorden 31 20240421 1957210098

Het orkest o.l.v. dirigent Willem Kossink opende met muziek uit de film: The Good, The bad and the Ugly, daarna leidde lady speaker Astrid Sportel het publiek op humoristische wijze door het verdere programma.

De muziek uit: Pirates of  the Caribbean was extra bijzonder  omdat de slagwerkers daarbij ook gebruik maakten van een zware metalen ketting en dat paste naadloos in het stuk. James Bond  kent natuurlijk iedereen.

Bij het nummer The magnificent seven kwamen ook de leden van het opleidingsorkest bij op het podium. Het opleidingsorkest bestaat, in tegenstelling tot het verleden, tegenwoordig ook uit muzikanten die op latere leeftijd zijn ingestapt, bijvoorbeeld via het project Blaas je wijs.

voorjaarsconcert harmonie vorden 54 20240421 1024221096

Deze groep had zelf ook drie nummers op het programma: Game of Thrones, Cups (met een extra act door twee muzikanten die op het ritme van de muziek bekers verplaatsten) en Pokémon.

Na de pauze startte de slagwerkgroep o.l.v. Geert Jan Dijkerman met Astronomia, waarbij drie muzikanten tegelijkertijd op de marimba speelden. Gevolgd door het op Japan geïnspireerde Far East Drumming en Antiliana.

voorjaarsconcert harmonie vorden 58 20240421 1010915514

Het harmonieorkest sloot vervolgens af met Symphonic Marches, Soundtrack uit Robin Hood, How to train your Dragon en muziek uit de film Grease.

Bij de verschillende nummers hadden de muzikanten zich ook nog eens verschillend uitgedost zoals James Bond, piraat, Robin Hood en de fluitsectie als de Pink Lady’s uit Grease.

In zijn dankwoord kon voorzitter Theo Groot Nuelend terugzien op een zeer geslaagd concert, niet alleen muzikaal, maar ook op de publieke belangstelling. Er moesten een flink aantal stoelen worden bijgeplaatst en de zaal was dan ook echt bomvol.

Voor de komende repetitie heeft de muziekcommissie als weer gezorgd voor nieuwe muziek op de lessenaar. Dit is dan te beluisteren op het zomermiddagconcert wat gepland staat voor zondag 7 juli op de parkeerplaats van hotel Bakker. In de tussentijd zitten de muzikanten niet stil: koningsdag en de diverse feesten in de buurtschappen van Vorden staan ook al weer in de agenda genoteerd.

 

Voor meer foto's van dit concert KLIK HIER