Leiding Harmonie Vorden

Dirigent Willem Kossink

Willem Kossink (1981). Is geboren en getogen in het Achterhoekse Gelselaar. Tegenwoordig woonachtig in Didam met vriendin Hilde en dochter Mare. Willem begon op 7 jarige leeftijd  met slagwerk spelen bij plaatselijke muziekvereniging Excelsior en kreeg les op muziekschool 'De Triangel', tegenwoordig Segnocollectief. En behaalde uiteindelijk zijn D-examen met het predikaat Cum Laude.

HIKE

Na de middelbareschooltijd is hij klassiek slagwerk gaan studeren op het ArtEZ conservatorium in Arnhem met HaFaBra directie als bijvak. Tijdens en na de studie speelde hij veel in zowel professionele- als amateurgezelschappen en was hij als slagwerker werkzaam bij het Orkest Koninklijke Marechaussee. 

Van 2008 tot 2018 heeft Willem gefungeerd als drummer bij de Achterhoekse cover formatie HIKE. Na deze fantastische tijd van zalen, discotheken en feesttenten op de kop zetten, kroop het bloed toch waar het niet gaan kan en besloot hij toelating te doen op het Prins Claus conservatorium in Groningen. Met het doel een oude liefde nieuw leven in te blazen; HaFaBra directie. Hij werd toegelaten en studeert nu sinds september 2019 bij docenten Tijmen Botma en Klaas van der Woude. 

Sinds september 2021 is Willem de de nieuwe dirigent van Harmonie Vorden. Daarnaast is Willem dirigent van Aurora Con Brio uit Heesch, fanfare Euterpe uit Halle, slagwerkgroep Hellendoornse Harmonie en docent slagwerk bij het Segnocollectief in de gemeente Berkelland.

Dirigent Willem Kossink