Afdelingen van Harmonie Vorden

Lid worden?

Wil jij of één van jouw kinderen een instrument leren bespelen? Dat kan bij onze gezellige muziekvereniging!

Speel je al een instrument en wil je graag mee repeteren met ons harmonie orkest? Ook dit is mogelijk.

Kom gerust een keer kijken tijdens de repetities op donderdagavond!

 

Contributie:

Lidmaatschap: €19,- per maand

 

Muzieklessen (inclusief contributie)

20 minuten les: €42,- per maand

30 miuten les: €62,- per maand

 

Neem contact met ons op

Harmonie Orkest

Het harmonieorkest staat o.l.v. Willem Kossink, het is sinds de fusie in 2012 een groot en goed bezet orkest dat uit ongeveer 65 muzikanten bestaat van alle leeftijden.
De wekelijkse repetitieavond is op donderdag van 19.45 tot 21.45 uur. Er wordt dan hard gewerkt aan een zeer gevarieerd repertoire. Dit natuurlijk in aanloop naar concerten die we zelf organiseren of waar we voor worden uitgenodigd.

 

Buiten onze concerten is Harmonie Vorden jaarlijks aanwezig tijdens optochten en evenementen om voor de vrolijke muzikale noot te zorgen.

Harmonie Orkest

Leerlingen Orkest

Als een leerling de basis van het spelen en noten lezen onder de knie heeft komt hij of zij in het leerlingenorkest. 

Het leerlingenorkest staat onder leiding van dirigent Willem Kossink en repeteert op de donderdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur. 

Dit orkest is, voor wat betreft de bezetting, een afspiegeling van het "grote" harmonieorkest. Het orkest wordt, waar nodig, aangevuld met ervaren leden. Zo leert de jonge garde de kneepjes van het samenspel met de hulp van geoefende muzikanten. Ook raken de leerlingen zo vertrouwd met allerlei termen die in het orkest gebruikt worden en maken ze kennis met de dirigent en zijn rol.

Voor dit leerlingenorkest, de opstap naar het grote werk, worden jaarlijks concertjes en optredens gepland. Dit om aan een publiek van onder andere ouders, familie en vrienden te laten zien wat ze zoal in hun mars hebben. We proberen meerdere keren per jaar de leerlingen de kans te bieden met het orkest en solo hun vorderingen te laten horen.

Wil je ook graag een instrument leren bespelen of hebt vragen? Neem dan contact op met jeugdcoördinator en bestuurslid Leila Bunkers. 

Contact
Docenten

Muzieklessen

Muzieklessen worden individueel of in kleine groepen gegeven in Vorden of omgeving. Als een leerling daar aan toe is kan deze aansluiten bij het leerlingenorkest.

Leerlingen doen, als zij er aan toe zijn, hafabra theorie- en praktijkexamen via de MBGF en krijgen hier een officieel erkend diploma voor.

Wil jij muzieklessen volgen of heb je vragen neem dan contact op met Leila Bunkers.

Contact

Koperensemble

De koperblazers van Harmonie Vorden worden regelmatig gevraagd voor optredens. Bij kerkdiensten, maar ook bij andere gelegenheden laten zij gepaste muziek horen.