"Muziek maak je samen"

bas viola 2018 20181002 1327558655

Wie komt deze twee dames vergezellen tijdens de leuke en leerzame AMV lessen!? Ze zijn net begonnen met de basis van het muziek maken en hopen dat er meer kinderen mee willen repeteren op weg naar een instrument zoals, trompet, klarinet, saxofoon, slagwerk……………

AMV betekent Algemene Muzikale Vorming. Bij Harmonie Vorden leert Symone Boerstoel je spelenderwijs, met hulp van “Bas & Viola”, kennis maken met muziek maken. Om te oefen worden de blokfluit en slagwerkinstrumenten gebruikt. Daarnaast kunnen je tijdens de lessen diverse instrumenten uit proberen die gebruikt worden in een harmonie orkest. Meestal kun je na een jaar lessen gaan volgen op het instrument van je keuze. De AMV lessen zijn ontwikkeld voor muziekverenigingen als basis voor de toekomst, nu hebben we een groot orkest en dat willen we nog jaren zo houden dus zijn we op zoek naar jouw talent.

Op woensdagmiddag tussen 13.30 - 14.00 uur ben je van harte welkom, de twee dames en Symone Boerstoel ontvangen je met jubeltonen!

Je wilt graag beginnen of je hebt eerst nog wat vragen stuur een e-mail naar; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het harmonieorkest staat o.l.v. Nikki Kleijsen, het is sinds de fusie in 2012 een groot en goed bezet orkest dat uit ongeveer 65 muzikanten bestaat in de leeftijd van 11 tot 75 jaar.
De wekelijkse repetitieavond is op donderdag, er wordt dan hard gewerkt aan een zeer gevarieerd repertoire. Dit natuurlijk in aanloop naar concerten die we zelf organiseren of waar we voor worden uitgenodigd.

Buiten onze concerten is Harmonie Vorden jaarlijks aanwezig tijdens optochten en evenementen om voor de vrolijke muzikale noot te zorgen.
Daarnaast zijn er regelmatig optredens van delen van het orkest, bijvoorbeeld het koperensemble dat kerkdiensten begeleid en het Zwartepietenorkest, een dweilorkest dat ieder jaar als Zwarte Piet verkleed Sinterklaasmuziek speelt in het dorp.

harmonieorkest

Als een leerling de basis van het spelen en noten lezen onder de knie heeft komt hij of zij in het leerlingenorkest. Natuurlijk blijft de leerling ook de van de lessen vakdocent bezoeken. Leerlingen doen, als zij er aan toe zijn, hafabra theorie en praktijk examen via de KNMO en krijgen hier een officieel erkend diploma voor.

Het leerlingenorkest staat onder leiding van dirigent en docent Harrie ten Brinke en repeteert op de donderdagavond van 18.15 uur tot 19.15 uur.

Dit orkest is, voor wat betreft de bezetting, een afspiegeling van het "grote" harmonieorkest. Het orkest wordt, waar nodig, aangevuld met ervaren leden. Zo leert de jonge garde de kneepjes van het samenspel met de hulp van geoefende muzikanten. Ook raken de leerlingen zo vertrouwd met allerlei termen die in het orkest gebruikt worden en maken ze kennis met de dirigent en zijn rol.

Voor dit leerlingenorkest, de opstap naar het grote werk, worden jaarlijks concertjes en optredens gepland. Dit om aan een publiek van onder andere ouders, familie en vrienden te laten zien wat ze zoal in hun mars hebben. We proberen meerdere keren per jaar de leerlingen de kans te bieden met het orkest en solo hun vorderingen te laten horen.

Je wilt graag een instrument leren bespelen of hebt vragen neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op dinsdagmiddag geeft Geert Jan Dijkerman slagwerklessen waarvan drummen een onderdeel is. De lessen zijn gericht op instroom binnen onze jeugdslagwerkgroep en of het harmonie orkest.

De lessen worden individueel of in kleine groepen gegeven in het Kulturhus te Vorden, Als een leerling daar aan toe is kan deze aansluiten bij de jeugdslagwerkgroep en of het leerlingenorkest. De jeugdslagwerkgroep repeteert op dinsdag aansluitend aan de lessen, het leerlingenorkest repeteert op donderdagavond van 18.15 tot 19.15 uur.

Leerlingen doen hafabra examen voor onder andere basis slagwerk, via de KNMO.

Je wilt slagwerklessen volgen of hebt vragen neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Slagwerk-opleiding

De koperblazers van Harmonie Vorden worden regelmatig gevraagd voor optredens. Bij kerkdiensten, maar ook bij andere gelegenheden laten zij gepaste muziek horen.

img 2301 20170417 1608553633