Welkom op de website van Harmonie Vorden

Harmonie Vorden is opgericht op 30 augustus 2012 en ontstaan uit een fusie tussen de twee Vordense muziekverenigingen. De vereniging is actief in het geven van concerten, daarnaast is het orkest present tijdens diverse plaatselijke activiteiten.

Harmonie Vorden bestaat uit een harmonie- en leerlingenorkest, daarnaast is er een jeugdslagwerkgroep en worden er blokfluitlessen gegeven. Als muziekvereniging is ons doel iedereen op zijn of haar eigen niveau muziek te laten maken en daardoor samen een hoger niveau te bereiken; met inspanning samen ontspanning zoeken in muziek.

Concordia, 143 jaar Vordense historie

Binnenkort verschijnt bij Omkijkpunt het boek: Muziekvereniging Concordia, 143 jaar Vordense historie. Concordia was tot aan de fusie in 2012 de oudste muziekvereniging van Vorden. De geschiedenis van Concordia is sterk vervlochten met de inwoners en de ontwikkeling van het dorp. Dat blijkt uit de archiefstukken van de vereniging zelf en uit interviews met onder andere oud-leden. Wim Jansen, die een groot deel van deze historie meemaakte, zocht samen met Gerrit Nijenhuis en Paul Bunkers uit hoe die geschiedenis in elkaar stak en vroegen Robert Ellenkamp om er een boek van te maken.

 

Wil je al graag een boek reserveren, dan kan dat nu al.
Het aantal te drukken boeken is afhankelijk van de voorinschrijving. De prijs is 24,95 euro en het boek wordt opgestuurd of kan afgehaald worden tijdens de officiële presentatie. Hiervoor staat nog geen datum gepland, maar u wordt daarover op de hoogte gehouden via email.

Het project, gedraaid op persoonlijke titel. van de initiatiefnemers, heeft geen winstoogmerk. Mocht er een financiële opbrengst overblijven, dan doneren de schrijvers dit aan fusievereniging Harmonie Vorden.

Jonge levendige club

De Harmonie Vorden is een jonge levendige club met toch een lange historie waar serieus repeteren en werken aan de toekomst gecombineerd worden met gezelligheid en ontspanning. De wekelijkse repetitieavond is op donderdag in het Vordense Kulturhus. Het harmonieorkest repeteert van 19.45 tot 21.45 uur, het leerlingenorkest repeteert van 18.30 tot 19.30 uur. Via Harmonie Vorden kun je leren een instrument te bespelen, voor alle blaas- en slagwerkinstrumenten die binnen een harmonieorkest of slagwerkgroep voorkomen. De opleidingen zijn in eigen beheer, hiervoor heeft de vereniging een aantal professionele vaak leerkrachten in dienst die de opleidingen verzorgen.

Nieuwsgierig geworden? Neem rustig de tijd om onze website eens te bekijken alle informatie over Harmonie Vorden is hier te vinden, lid worden, een instrument leren bespelen of heeft u toch nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina

Harmonie Vorden groepsfoto

Dankjewel voor jullie stem!

Trotse leden van Harmonie Vorden poseren op donderdag 12 oktober. Wát een opbrengst en wát zijn wij er blij mee! 

Voorzitter Theo Groot Nuelend en bestuurslid Grada Gotink houden de cheque van de Rabobank met een grote glimlach vast!

Via deze weg willen wij iedereen nog een keer bedanken die een stem op Harmonie Vorden heeft uitgebracht!