Op zondag 12 febr. heeft Harmonie Vorden een Valentijns concert gegeven in het Kulturhus te Vorden. Dit concert is een eerste in een reeks dit jaar ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan vanaf de fusie. Dat deze fusie een verstandige beslissing is geweest, blijkt uit het feit dat er nu een orkest zit van plm 60 muzikanten en de vereniging stevig middenin de Vordense gemeenschap staat.  Aan het concert was olv de  jubileum en de concertcommissie een flinke voorbereiding vooraf gegaan.   

Zo was de zaal van het Kulturhus  omgetoverd tot een sfeervol geheel. Bovendien konden de bezoekers die donateur zijn of werden, rekenen op een tegoedbon van bakkerij van Asselt voor een zwanenhals in de vorm van een hart. Dit in het kader: wie jarig is, trakteert met liefde. De muziekcommissie  had samen met dirigent Willem Kossink een passend programma voor het harmonieorkest uitgezocht rondom het thema liefde.

Openingsnummer was Valentins Choral. Daarna werd het publiek door het programma geleid door  Ymkje Hellinga, die ook de opleiding van de klarinetleerlingen verzorgt. 

Na Concerto d ‘Amore, een stuk geschreven door de Friese componist Jacob de Haan, was het tijd voor: Adios Nonino. Dit stuk is in heel Nederland bekend geworden door Karel Kraaijenhoff op de bandeleon en gespeeld tijdens het huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Een bandoleon was er niet, maar de solo werd voortreffelijk gespeeld door klarinettist Rene Broersma. Of er in de zaal ook een traantje is weggepinkt is niet bekend, de solo werd beloond met een daverend applaus.  Dat liefde niet alleen teder maar ook  wreed kan zijn werd vertolkt in The Phantom of the Opera. Na Somebody to love was er in de pauze ruimte voor een drankje, maar ook konden geliefden met elkaar op de foto. Daarvoor waren een aangepaste Valentijns fotolijst  en professionele fotograaf aanwezig. Hiervan werd veel gebruik gemaakt en de foto’s zijn te bewonderen in het fotoalbum op deze website. 

Na de pauze voerde het orkest Omens of love uit, gevolgd door het gevoelige nummer Lovers Prayer  met een fraaie solo door Jasmijn Boerstoel op altsax.   

Na nog twee nummers in het teken van de liefde, You’ll be in my heart en Time of my life, was het voorzitter Erwin Sportel die de commissies bedankte voor de voorbereidingen, en Ymkje Hellinga en dirigent Willem Kossink voor hun inzet. Hij gaf daarbij tevens aan dat het volgende jubileum evenement zal plaatsvinden op 8 juli.

Direkt daarna was er nog een toegift door het orkest: Crazy Little thing called love, waarna in de foyer van het Kulturhus nog nagepraat kon worden. De meeste bezoekers zullen de komende week nog met genoegen terugdenken aan het concert als op zaterdag de valentijns zwanenhals kan worden afgehaald. 

valentijnsconcert harmonie 017 20230215 1332168443Dirigent Willem Kossink in actie. 

valentijnsconcert harmonie 038 20230215 1661510481Solist Rene Broersma

valentijnsconcert harmonie 092 20230215 1243689021Solist Jasmijn Boerstoel

valentijnsconcert harmonie 028 20230215 1582018011

Ymkje Hellinga begeleidde het publiek door het muziekprogramma met veel enthousiasme.


valentijnsconcert harmonie 116 20230215 1402589732

Voorzitter Erwin Sportel tijdens het dankwoord.