In 2020 zou de 40e editie van de slaatjesactie plaatsvinden, maar het coronavirus gooide roet in het spreekwoordelijke eten. Op zaterdag 2 oktober jl. vond dan toch echt de 40e editie van de slaatjesactie met een leuke verloting plaats! Lees gauw verder voor een leuke terugblik...

De slaatjesactie was dit jaar een enorm succes! Zo'n succes dat alle slaatjes verkocht zijn en men kon spreken van een uitverkochte editie. De actie draait op de vele vrijwilligers die helpen bij het plakken van stickers, snijden van groenten, de huis-aan-huis verkopen en de vrijwilligers die ’s nachts al beginnen met het maken van de slaatjes. De slaatjesactie heeft een grote groep trouwe vrijwilligers, waarvan sommigen al 40 jaar de slaatjesactie intensief meedraaien.

Dit heeft verslaggever Jan Hendriksen dan ook kunnen constateren, hij schreef een mooi stuk in het contact. Dat kun je hier lezen! Speciaal voor deze jubileumeditie, die eigenlijk vorig jaar zou plaatsvinden maar door corona werd gecanceld, is de voormalige exploitant van De Herberg Cor ten Barge (70) uit Zutphen op dit vroege tijdstip (4.30 uur) ook naar Vorden afgereisd, net zoals Jan Hendriksen. Cor was door de ‘Slaatjescommissie’ van Harmonie Vorden gevraagd om het officiële ‘startschot’ te geven voor de veertigste editie. Cor ten Barge stond met zijn toenmalige vrouw Hanny begin jaren tachtig van de vorige eeuw namelijk aan de wieg van de actie van de voormalige Christelijke Muziekvereniging Sursum Corda die tien jaar geleden fuseerde met zustervereniging Concordia tot Harmonie Vorden. Het is dan ook mooi om te zien dat generaties bij zowel De Herberg als Harmonie Vorden elkaar opvolgen en er een traditie van 40 jaar is ontstaan die nog een lange toekomst mag hebben!
Na de aftrap begon het team van vrijwilligers met het maken van de 2400 slaatjes, halverwege de ochtend krijgen de vrijwilligers een lekkere kop soep en koffie van De Herberg om de laatste uurtjes van het maken in te gaan. Om 9 uur komen dan alweer de eerste vrijwilligers aan om de slaatjes huis aan huis te verkopen. 
Nieuw dit jaar was dat er een een extra verkooppunt, naast het verkooppunt bij De Herberg, bij COOP Vorden.

Harmonie Vorden heeft er dit jaar samen met u een feest van gemaakt door er een leuke verloting aan de slaatjesactie te koppelen! In 1985 werden de winnaars van de verloting bekend gemaakt door de opper- wachtmeester der rijkspolitie rayoncommandant van Vorden. Tegenwoordig is deze niet meer aanwezig in Vorden en werd de sociale kanalen in werking gezet om de uitslag bekend te maken. De mooie prijzen worden aangeboden door De Herberg, Reinier Groente en Fruit, Bakkerij Joop en COOP Vorden.  

Tenslotte wil Harmonie Vorden ook de Vordenaren bedanken die altijd de slaatjes gretig afnemen. De opbrengst wordt geïnvesteerd in jeugdopleidingen, aanschaf van instrumenten en nieuwe bladmuziek.  

 

De Herberg bood een borrelplank aan, Reinier's Groente en Fruit bood een fruitmand aan en Bakker
Joop bood een waardebon aan voor een lekkere vlaai. Helaas is de prijs van de COOP niet geind.